Bagom bloggen

Featured image

Om mig:
Jeg hedder Karina og er 36 år. Jeg er uddannet Cand. Mag. i Litteraturvidenskab fra SDU i Odense. Lige nu går jeg ledig, udover mit lille fritidsjob i Bog & Ide, så hvis du står og mangler nogen – eller kender nogen ved noget om litteratur, kultur og undervisning med et analytisk mindset, så sig endelig til. Jeg ved ikke noget bedre end at glemme alt omkring mig, og vandre ind i den litterære verden, hvor jeg drages mod de høje bjerge, mystiske opklaringer og smukke landskaber. Denne blog indeholder mine tanker og skriblerier, om de bøger jeg køber, læser og anmelder. Jeg bor i Fredericia sammen med min datter på 12 år, vores hund, kat og lille kanin. I vores lille hjem elsker vi at læse, og begive os ind i det univers som litteraturen åbner for, men når vi ikke lige læser så bruger vi en del tid på forskellige former for gymnastik, og det er jo så sundt og super skønt.

Anmelelsespolitik:
⭐️ – Jeg giver én stjerne til bøger, som ikke siger mig det mindste, samt hvis jeg føler, at en bogens narrative handling er usammenhængende gennem hele romanen, og ikke på nogen måde giver mening. Jeg giver en bog én stjerne, hvis bogen er gennemstrømmet med korrekturfejl og ukorrekte oplysninger, men også hvis jeg har meget svært ved, at komme igennem romanen, hvor læsningen næsten bliver aldeles uoverskuelig og ligefrem kedelig.

⭐️⭐️ Når jeg giver én bog to stjerner, så er det fordi, at bogens handling ikke hænger sammen i det store hele, karaktererne er alt for mange eller uden betydning – når jeg har svært ved, at skabe et sammenhængende hele i en bog. Jeg giver en bog to stjerner, når jeg føler, at handlingen trækker alt for langt ud, at jeg keder mig under læsningen og har rigtig svært ved at gøre bogen færdig. Under denne kategori kan det også have en betydning, hvis der er for mange gentagelser, og hvis romanen har alt for mange beskrivende ord inden for samme gentagelser, samt tematikker, som jeg har svært ved, at finde hoved og hale i.

⭐️⭐️⭐️ Tre stjerner for mig beskriver én god og solid bog, hvis narrative plot er ganske god, men ikke byder på noget særligt eller er for langtrukken. Herunder kommer også betydningen karakterernes funktioner og handlinger, som jeg altid skriver noget om i mine anmeldelser. Det kan eksempelvis være, hvis der er for mange karakterer, hvis tilstedeværelse i bogen ikke har en betydning som sådan, og virker derved overflødig.

⭐️⭐️⭐️⭐️ – Jeg giver én bog tre stjerner, hvis det narrative plot hænger godt sammen, og tryllebinder mig så meget, at jeg glemmer tid og sted. Jeg giver fire stjerner til én bog, hvor jeg kan sanse og føle med karaktererne, og jo mere psykologisk dybde de har, jo bedere, da karaktererne således virker mere levende og tilstede for mig. Så en bog, som jeg giver fire stjerner er en rigtig god bog, der har mindre detaljer, som jeg ikke bryder mig om eller at jeg finder lidt for mange korrekturfejl eller gentagelser, der ikke er fanget i redigeringsprocessen af bogen. Tematikkern er fængende og spændende, men har også en dybere mening, som på en eller anden måde kan perspektiveres ud i verden.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Én bog får fem stjerner, hvis handling er noget ganske særligt, som byder på noget helt ekstraordinært og hvis samlede indtryk langt overstiger mine forventninger til bogen. Altså en bog, der overvælder mig med følelser og gør at jeg ikke kan glemme bogen de næste mange år – med andre ord – en bog, der giver mig noget helt unikt, som jeg gemmer i mit hjerte.

Bøger er for mig noget ganske særligt, og de giver mig noget, som intet andet kan. Litteraturen tager mig med på de mest fantastiske rejser til fjerne lande, til magiske dimensioner eller tager mig med på frygtindgydende og spændende krimimysterier. Hver og én af de bøger jeg har stående på mine reoler gemmer på forskellige historier, der hver især byder på noget ganske særligt. Når jeg læser er det altid med undersøgende øjne, og det er alene min subjektive mening, som jeg kommer med i mine anmeldelser og andre skriblerier, som jeg udgiver her på bloggen og de sociale medier. Jeg læser og anmelder bøger fordi, jeg slet ikke kan lade være med, at dele mine tanker med jer, om de bøger jeg læser.
Jeg læser stort set alle genre, og der er få som jeg holder mig fra. Jeg læser sjældent livsstils bøger, aldrig opskriftsbøger og ordbøger/opslagsbøger. Jeg bryder mig ikke meget om at læse e-bøger, så jeg holder mig til fysiske bøger. Endvidere har jeg copyright på alle mine billeder og indlæg her på bloggen, men andre er mere end velkommen til, at bruge mine materialer for så vidt, at jeg bliver krediteret med navn og link til bloggen eller mine andre sociale mediesider. Jeg samarbejder gerne med forskellige forlag og forfattere, så skriv endelig en mail, hvis der er spørgsmål eller forespørgsler om anmeldereksemplar og andre arrangementer. Jeg forbeholder mig dog retten til, at takke nej til anmeldereksemplar, hvis en bog falder uden for mine interesseområder eller hvis jeg har for travlt, da jeg mener, at alle bøger fortjener at blive læst på en ordenlig måde og ikke hastet igennem.

Rettigheder:
Rettigheder på billeder og anmeldelser tilhører mig med mindre at andet er aftalt eller angivet.
© https://crossingjourneys.wordpress.com/

Kontakt:
crossingjourneys@hotmail.com

Du kan finde mig her:
Bloggens facebookside
Min side på Instagram
Min side på Twitter
Min Goodreadsprofil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s