Winnie-the-Pooh’s Little Book of Wisdom – Wise Words form a Bear of Very Little Brain Inspired by A. A. Milne

Featured image
Featured imageWinnie-the-Pooh’s Little Book of Wisdom – Wise Words form a Bear of Very Little Brain Inspired by A. A. Milne. Illustrated by E.H.Shepard. Udgivet i 2016 af Forlaget Egmont. Bogen er læst på engelsk.
⭐️⭐️⭐️⭐️ – 4/5 Stjerner.

Have a Friendly Day: When you’ve been walking in the wind for miles, and you suddenly go into somebody’s house, and he says, ‘Hallo, Pooh, you’re just in time forva little smackerel of something,’ and you are, then it’s what I call a Friendly Day.

Denne skønne lille bitte bog Winnie-the-Pooh’s Little Book of Wisdom – Wise Words form a Bear of Very Little Brain er til alle os, der elsker den sødeste plysbjørn. Winnie the Pooh – også Peter Plys på dansk, har været med mig siden, jeg var ganske lille, og jeg elsker ham og alle hans søde venner stadig i dag – man bliver vel aldrig for gammel til eventyr og gode fortællinger. Denne fine og flotte bog er et lille fint gensyn med Plys-universet, hvor mange af hans sødeste og klogeste citater fra nogle af de fantastiske historier er specielt udvalgt fra. For mig gav gensynet mig en sød og hyggelig glæde ved, at komme et lille hurtig smut tilbage til Hundredemeterskoven og al den barnlige glæde, som følger med under læsningen. Selv her efter endt læsning kan jeg slet ikke lade være med at smile et lille smil, hver gang jeg ser bogen, som lige nu ligger på mit køkkenbord og venter på at komme ind på plads i bogreolen.

A Matter of Taste: The wrong sort of bees would make the wrong sort of honey.

Det er jo selvfølgelig helt klart, at de forkerte bier giver honningen den helt forkerte smag – eller nærmere dårlige bier giver dårlig honning, som det står i citatet oven for. Dette lille citat kan jo overføres til mange ting og er synonym med mange situationer i vores liv. Eksempelvis så kan vi sige, at det forkerte regnestykke giver forkerte tal, den forkerte beslutning giver forkerte handlinger eller den dårlige beslutning giver et dårligt udkom – ja og mange flere. De mange små citater kan bruges som en lille fin samling af gode råd fra en sød plysset bjørn og alle hans venner. Da jeg så Winnie-the-Pooh’s Little Book of Wisdom – Wise Words form a Bear of Very Little Brain, kunne jeg slet ikke lade være med at straks bestille den hjem. Bogen tilhører en lille serie med alle de bedste citatuddrag, og de andre små bøger skal jeg helt sikkert også have købt hjem til samlingen. Særligt er jeg ret vild med bogen Winnie-the-Pooh: Love From Pooh, som kommer på min ønskeliste til min fødselsdag – jeg har jo lovet mig selv ikke at købe flere bøger lige foreløbig, og indt til nu går det meget godt på trods af diverse bogudsalg mange steder.

Self Appreciation: ‘What sort of stories does he like?’ ‘About himself. Bacause he’s thar sort of Bear.’ – The Bedst Bear in all the World.

Winnie-the-Pooh’s Little Book of Wisdom – Wise Words form a Bear of Very Little Brain strækker sig ud over små 64 søde sider med det fineste illustrationer af den skønne plyssede bjørn og hans venner. Jeg er selv ret vild med æseldyret, da han altid er så trist på den søde måde, men desværre var han ikke rigtig sådan at finde i bogen. Hvert citat begynder med en lille overskrift, så læseren kan se den overordnede mening også i konteksten til historierne, hvilket er rigtig fint. Citaterne står ikke i alfabetisk rækkefølge eller er kategoriseret på anden vis, men det gør bestemt ingen ting. De søde visdomsord vil jeg tage med mig, og jeg kommer sikkert også til at læse bogen flere gange, da denne lille bitte bog bare skaber så meget glæde i min krop og mit sind. For et par år siden købte jeg den smukke samling af alle fortællingerne med Peter Plus fra Folio Society, som jeg får helt vildt lyst til at kaste mig over, men det må lige vente lidt, da der er så mange bøger, som jeg også gerne vil læse lige nu, men så er det dejligt, at jeg kan finde Winnie-the-Pooh’s Little Book of Wisdom – Wise Words form a Bear of Very Little Brain frem og læse de søde citater engang i mellem.

Always Ask: Being a Faithful Knight might mean you just go on being faithful without being told things.

Featured image

Featured image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s