Ham (Him and Her #1) af Carey Heywood

Featured image
Featured image

Ham (Him and Her #1) af Carey Heywood på 245 sider fra forlaget Palatium Books og er udgivet i 2017. ⭐️⭐️ – 2,5/5 stjerner. Romanen er læst på dansk, org. sproget er amerikansk og org. titel Him (Him and Her #1) og er oversat til dansk af Rie Lund Rosenkilde. Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af forlaget

Sarah Miller er en travl forretningskvinde, som mildest talt knokler og knokler for, at gemme sig fra verden og ikke mindst fra fortiden. På de første sider i Ham af Carey Heywood prøver Sarah at finde på alle mulige former for overspringshandlinger, da hun bare ikke kan få pakket og gjort klar til hjemrejsen til sin brors bryllup. Hun skal hjem, hvilket egentlig ikke er en så forfærdelig tanke, men det er mere årsagen til, at hun stak af for syv siden. Sarahs sambo og bedste veninde Sawyer får skubbet til hende, og hjælper Sarah med at pakke, så de kan komme ud og spise, og høre lidt musik. Det er, nu det sidste Sarah har lyst til, men det er godt at få tankerne på noget andet end hjemrejsen næste morgen. Sawyer har prøvet og prøver stadig behændigt på, at få Sarah til at date, men det er svært for Sarah, da særligt én fyr har brændt sig fast i hendes hjerte og derefter knust det i titusind stykker. Hun har skjult sig under påskud af, at der er så meget arbejde at gøre i hendes firma, hvor hun sælger pensionsløsninger til firmaer. Da Sarah sætter sig på flyet næste morgen, gruer hun for den uge hun skal være hjemme i Decatur (Atlanta, Georgia), men det går allerede galt inden flyveren når at lette, da han er med flyet – HAM hun har forsøgt at glemme de sidste syv år.

Det er ikke til at komme uden om – Sarah er nødt til at lade Will køre hende hjem. Det hun ikke ved er, at Will er langt mere impliceret i hendes egen familie end hun selv er, og dette kommer som et kæmpe chok for hende. Plottet skifter undervejs, og hvert andet kapitel tager jeg med Sarah tilbage ad memory lane, hvor jeg læser med om hendes venskab, forelskelse og begyndende forhold til Will, som bræt stoppes og Sarah rejser derefter langt væk for at bo hos sin onkel. I nutidshandlingen er det eneste Sarah ved er, at der kun kommer en single mere i hele bryllupsselskab, men hun har ikke kunne få ud af sin bror, hvem det er. Det viser sig at være Will, som oven i købet også er brorens forlover! Sarah har allermest lyst til at rejse hjem til sig selv igen, og begrave sig i arbejde, men det kan hun hellere ikke nænne over for sin storebrors kommende kone, som viser sig at være noget af det sødeste. Hvad Sarah ikke ved er, at de alle har en plan om, at hun skal tale med Will inden, at de syv dage er omme, og hun skal hjem igen.

Jeg kan mærke, at han følger efter mig. Jeg prøver bevidst at ignorere ham og taler med Brian i stedet. Brian tøver et øjeblik, og jeg overvejer kort, hvis side han er på.

Ham af Carey Heywood er den første bog i trilogien Him and Her, hvor jeg her i førte bog får historien om alt det Sarah har gennemgået og lidt i de syv år, som er gået siden, hun har måtte forlade sin hjemby med et hjerte, som er knus i tusind stykker. I den anden roman får man historien fortalt fra Wills side, og den sidste bog Dem, handler det om livet efter deres genforening. Ham er skrevet i et meget let læseligt sprog uden de store poetiske vendinger eller spændende sætninger. I romanens handling følger jeg gennem første persons narrativ Sarah i fortiden og nutiden, hvor jeg er læser med i hendes tanker og følelser. Strukturelt er romanen inddelt i 27 kapitler, hvor jeg på skift følger Sarah i nutiden, og fortiden fra da hun mødte Will, til at hun rejser bort. Som hele hænger romanen imponerende fint sammen, hvor fortiden og nutiden smelter sammen på fin en måde i romanens slutning, hvor intet er glemt eller udeladt. Jeg blev dog ikke på noget tidspunkt fanget af historien, da der var en del gentagelser og for mange vendinger, som blev brugt igen og igen i Sarahs indre monologer og søde sukken over Will, der blev en kende for meget.

Heywoods første roman er sød og let, men også rigtig hurtig læst. Karaktererne er fint beskrevet, men dog lidt for sukkersøde. Sarah er blandt ind i et trekantsdrama om Will med pige Jessica, som er noget af en slange. Jessica er en stor del af grunden til, at Sarah flygtede fra byen i al hast, men der er også andre hemmeligheder, som ligger skjult i mørke skygger. Wills mor er nemlig ikke særlig begejstret for Sarah, da hun ikke er fin nok, og det får Sarah så sandelig at mærke, og det sætter sig i hendes sjæl i årene efter, som en altædende lille snog, der presser hende på præstation i skolen og videre ind i arbejdslivet, hvor hun er noget af en arbejdsnarkoman. En af de karakterer, som jeg synes bedst om under min læsning var den rebelske og farverige Sawyer, som også har en spændende fortid, som man desværre ikke hører, så meget om i denne første roman, men det håber jeg kommer i den sidste bog. Som genremæssigt vil jeg karakterisere Ham, som en sød og romantisk ungdomsroman uden den vilde erotik i plottet, hvilket er rigtig fint, men handlingen om at miste den første kærlighed bliver desværre en smule for meget kliché-agtig for mig.

Det sidste han havde sagt til mig dagen før var: “Lille skat, det virker, som om der er et regnskab, I to skal gøre op. Vil du tage dig af det denne gang, eller stikker du af igen?”

Det er nu lidt hyggeligt at læse om sød og teenageragtig romantik her i sommervarmen, og jeg blev så glad og varm inden i, da det hele går op i på de sidste sider i Ham. Heywood har sat to spændende karakterer sammen i slutningen af bogen, og det er jeg meget på at læse mere om, da det godt kunne ende intet frygteligt rod. Den næste roman i trilogien er, som nævnt, Hun hvor man nu får historien fra Wills side. Situationen har slet ikke været så let for Will, som Sarah tror, og han er langt mere ramt, og måske at det er derfor, at han efter syv år er mere sammen med hendes familie end hun selv er. Jeg har ikke før læst nogle bøger, hvor historien fortælles fra en anden synsvinkel, så det ser jeg nu frem til at prøve snart i den næste Heywood bog, hvor jeg skal lære mere om Will, Sarah og ikke mindst Wills mor.

Featured image
Featured image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s