Driller ordene og har du svært ved, at fange bogstaverne, som myldrer rundt på siderne? (Fokus uge på unge med læsevanskeligheder #1)

Featured image
Featured image

Books are the quietest and most constant of friends; they are the most accessible and wisest of counselors, and the most patient of teachers
― By Charles William Eliot.

I den kommende uge sætter jeg og en lille gruppe dygtige bogbloggere fokus på litteratur til unge med læsevanskeligheder. Der vil komme mange spændende indlæg i løbet af ugen fra seks forskellige bogbloggere, der skriver om forskellige emner lige fra boganbefalinger til interviews med forfattere og bibliotekar til boghandlernes bud og lidt om forskellige hjælpemidler, der kan gøre læsningen lidt lettere. Nedenstående har jeg skrevet lidt om, hvad de forskellige bogblogs skriver om i den kommende uge.

Bogbloggen Chamberlains Bookcorner v. Ea
Ea starter hele denne nye og fantastiske uge mandag d.27-3 med fokus på unge med læsevanskeligheder, og hun kommer med tre forskellige indlæg i løbet af dagen. Da Ea selv er ordblind vil hun i det første indlæg skrive om egne erfaringer, men også give ud af de gode råd, som hun selv har taget med videre. De to andre indlæg vil omhandle fem forskellige bogsserier, som er gode og kan læses af alle. Du kan læse Eas indlæg her.

Bogbloggen Bogslottet v. Sofie
Bøger kan være lange, tunge og svære at komme igennem, men der er heldigvis også andre måder, at få adgang til litteraturen på. På tirsdag d.28-3 sætter Sofie fokus på lydbøger, der gør det muligt for mange, som finder det, at sidde med næsen i en bog træls, har svært ved at sidde stille eller har svært ved at læse. Sofie giver et bud på forskellige gode lydbøger, og hvor de kan findes. Det kan du læse om på tirsdag på Sofies bogblog, som du finder
her.

Bogbloggen Boghunden v. Irene
På onsdag d. 29-3 er det blevet Irenes tur til at skrive et indlæg med fokus på unge med læsevanskeligheder. Hun kommer med et gæsteindlæg fra Sandra Schwartz, som vil komme ind på det, at skrive bøger, der er lette at læse, men vigtigt er det, at bøgerne handler om emner, som interesserer unge. Du finder Irenes indlæg her.

Bogbloggen Crossing Journeys v. mig
Det er min tur til at skrive et lille skribleri om fokus på unge med læsevanskeligheder torsdag d. 30-3. Jeg vil give forskellige anbefalinger på serier og enkeltstående bøger til unge, men også voksne, som kan have svært ved at finde rundt i de myldrede bogstaver. Derudover vil jeg også komme med forskellige forslag til hjælpemidler, som kan gøre læsningen lidt lettere at gå i gang med.

Bogbloggen Wondrous Bibliophile v. Malene
Fredag d. 31-3 giver Malene og hendes gode kollegaer fra Arnold Busck i Sønderborg gode bud på bøger for unge med læsevanskeligheder, som der er at finde i butikken lige nu. Hvis du ikke kan vente til på fredag, så er jeg sikker på at søde Malene og kollegaer er klar til, at hjælpe dig i butikken. Læs mere om Malenes anbefalinger her.

Bogbloggen Fly med mig
Rikke afslutter temaugen, og hun skriver det sidste indlæg med fokus på unge med læsevanskeligheder på søndag d. 2-4, hvor hun interviewer bibliotekar Lone Petersen fra Fredericia bibliotek, som er dygtig til, at hjælpe med gode anbefalinger. Rikke kommer også selv med nogle gode anbefalinger på bøger. Det kan du læse mere om her.

Jeg ser frem til en spændende og lærerig uge, hvor jeg glæder mig til, at læse mine medbloggeres spændende indlæg. Kig endelig med på de forskellige bogblogs – man kan vel aldrig få nok af gode anbefalinger.

Featured image

Advertisements

2 thoughts on “Driller ordene og har du svært ved, at fange bogstaverne, som myldrer rundt på siderne? (Fokus uge på unge med læsevanskeligheder #1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s