Et tilbageblik på 2016 og nye læseudfordringer for 2017 (#2)

Featured image
Featured image

A new heart for a New Year, always!- By Charles Dickens.

Det gamle år er ved at rinde ud, og et nyt fantastisk år er i vente lige om hjørnet, når alle de store klokker i aften slår 00.00 og det nye år skydes i gang på fineste vis med mange smukke farver og gode fester. Mit bogår har været rigt på eventyr, spændende teorier og ikke mindst mange gode fortællinger fra mange genrer i litteraturens mangfoldige, fantastiske og alvorlige verdener. Jeg har i år læst 81 bøger, der løber op i 18,935 sider. Jeg er godt tilfreds på trods af, at jeg ikke nåede min Goodreads Reading Challenge for år 2016. Jeg har dog læst 13 bøger mere end sidste år, så jeg er da et stykke nærmere målet. Jeg har gennem året haft svært ved at finde de helt fantastiske bøger, som får en til at glemme tid og sted, men der har dog været et par stykker, der står frisk i min erindring, og som jeg ikke glemmer de næste mange år. Nogle af de bedste bøger, som jeg har læst i år er Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren, Belgravia af Julian Fellowes,Vindens skygge af Charlos Ruiz Zafón, Heksens kald af Mette Sejrbo og ikke at forglemme det fantastiske eventyr om drengen, der ikke ville være voksen – nemlig Peter Pan af J.M. Barrie.

Nåede jeg så de andre læseudfordringer, som jeg satte sidste år ved denne tid? Svaret er ikke helt, men næsten. Jeg satte mig ikke så mange udfordringer for 2016, men et var at læse flere klassikere, og jeg fandt bloggen Prettybooks, der kørte en Classics Reading Challenge. Jeg har dog kun læst én klassiker i forbindelse med denne udfordring, og det er The Great Gatsby af Francis Scott Fitzgerald, men det er ikke fordi, at jeg så ikke har læst klassikere – for det har jeg – faktisk flere end jeg troede. Jeg har læst 27 klassikere, så det er ganske fint, men hvorfor jeg ikke har brugt Classics Reading Challenge ved jeg ikke helt. Et af mine andre mål var at få startet på Emil Zolars forfatterskab, men heller ikke dette nåde jeg i det (lige om lidt) gamle år, men måske når jeg det i det nye. Et af mine mål var ligeledes at læse flere eventyr og mere fantasy, som jeg da også har fuldført, men man kan jo aldrig læse nok af disse to genrer.

Tomorrow, is the first blank page of a 365 page book. Write a good one – By Brad Paisley.

Mine læseudfordringer for de nye år er at læse Charles Dickens forfatterskab, hvor jeg har udvalgt et par bøger, som speciale fokus. Så det kan være at Zolar må vente endnu et år, da jeg rigtig gerne vil læse alle Dickens romaner – og der er ganske mange! Jeg er ikke i tvivl om, at mit speciale kommer til at fylde rigtig rigtig meget, men jeg håber at I bærer over med mig, hvis det bliver lidt for meget her på bloggen. I det nye år sætter jeg endnu engang min læseudfordring på Goodreads til 200 bøger – det er nu blevet lidt af en sjov udfordring – og måske sker det, i det nye år, at jeg langt om længe når op på de 200 bøger – hvem ved…. Jeg vil igen i det nye år fokusere på, at læse endnu flere klassikere, flere eventyr og mere fantasy, men jeg vil også skrive mange flere anmeldelser end jeg har gjort i år. Jeg nåde desværre ikke, at læse flere af Astrid Lindgrens eventyr i år, men det er bestemt noget, som jeg agter at gøre i det nye. Jeg ønsker mig flere af hendes bøger, og måske er jeg heldig, at jeg får nogle af hendes fantastiske eventyr i gave, nu når jeg har fødselsdag lige om lidt. Jeg er spændt på alt, hvad der kommer til at ske i det nye år, hvor jeg også bliver færdig som med mit studie til sommer, og kan derefter, forhåbentlig, kalde mig cand.mag i Litteraturvidenskab, når sommeren er ovre.

I aftens skal jeg fejre det nye år ind sammen med min skønne lille familie. Vi skal spise lækker mad, spille sjove spil, grine og have det rigtig hyggeligt og dejligt. Vi skal kigge udover torvet i byen, hvor der hvert år bliver skudt de flotteste raketter af, der danner smukke farverige mønstrer på den kulsorte nattehimmel. Jeg vil gerne takke alle jer, der læser med, de mange forlag og forfattere, som jeg har samarbejdet med i årets løb. Tusind tak, for et fantastisk bogår, og jeg håber at det nye år bliver ligeså godt om end endnu bedrer end det gamle!! Jeg håber, at I alle får en fantastisk aften, og rigtig godt nytår til jer alle!

Har I fået læst nogle bøger, der var mere end I forventede? Har I sat nogle læseudfordringer for det nye år? I så fald hvilke?

Featured image
Featured image
Featured image

Advertisements

6 thoughts on “Et tilbageblik på 2016 og nye læseudfordringer for 2017 (#2)

 1. Jeg kan godt lide at du vælger at sætte fokus på et bestemt forfatterskab. Jeg synes tit når jeg har læst en bog, at jeg tænker at jeg gerne vil læse mere af den forfatter, men jeg når det bare aldrig. Charles Dickens lyder interessant, jeg har kun fået læst A Christmas Carol af ham. Så jeg ser frem til at læse dine anmeldelser af hans bøger 🙂

  Godt nytår til dig og din familie!

  Like

 2. Mange tak, det er jeg glad for at høre 🙂
  Jeg vil også rigtig gerne læse hele forfatterskaber noget mere, da det giver mere kendskab og indblik i den enkelte forfatters liv og virke.
  Håber at vi ses i det nye år 🙂

  Like

 3. Hvor lyder det som en fin idé at læse et helt forfatterskab, specielt større forfatterskaber, i løbet af et år. Jeg gjorde det næsten sidste år – uden at jeg egentlig havde tænkt over det – men Lene Kaaberbøl har simpelthen skrevet så meget!
  Jeg glæder mig til at følge med i dit Dickens-eventyr, det skal nok blive interessant.

  Godt nytår og held og lykke med alle dine mål Karina 🙂

  Like

 4. Det giver i hvert fald en større dybde, men også forståelse af forfatteren – også fordi, at jeg ikke kan lade helt være med at læse teoretiske tekster om forfatteren også 🙂
  Hvor fedt! Ja, hun har skrevet mange og gode romaner – fedt, at du læste næsten dem alle sammen uden, at du rigtig var klar over det.
  Tusind tak, jeg glæder mig også til rigtig at komme i gang nu.
  Mange tak, og jeg ønsker også dig et rigtig godt nytår, og ser frem til at følge med i dine læseopleveler og mål :0)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s