Julelæseliste fyldt med eventyr og magi (#Julen 2016)

Featured image
Featured image

I will honour Christmas in my heart, and try to keep it all the year. I will live in the Past, the Present, and the Future. The Spirits of all Three shall strive within me. I will not shut out the lessons that they teach! – BY Charles Dickens.

Jubiiiii – I dag er det juleaftens dag – dagen som jeg har set frem til hele december. I aften skal jeg spise god og dejlig mad, hygge med stor stil, spille sjove spil og ikke mindst pakke de fineste gaver op sammen med min mor og datter. Jeg er sikker på, at det bliver helt perfekt! D. 26 december drager vi mod Sjælland, hvor vi skal besøge min bror og hans skønne mand, og deres to dejlige hunde. Det bliver så hyggeligt at se dem! Så drager vi hjemad igen d. 27, men måske at jeg lige inden hjemturen kan smutte forbi indre KBH bare for at kigge på lidt bøger – måske, hvis min familie kan bære over med mig – smil. Får I læs nogle skønne bøger her i julen?

Jeg har ikke læst ret meget sådan generelt her i december pga. af tidsmangel, og slet ikke juleeventyr, men det skal jeg, da have lavet om på nu, hvor juleferien er ved døren. Nu, hvor roen er ved at sænke sig over mig, mærker jeg en træng til søde og finurlige juleeventyr. Jeg har udvalgt et par fine julebøger, der er fyldt med magi, eventyr og ikke mindst kærlighed. Nogle af dem figurerer også på billederne i forrige indlæg, da de bare er så fine og julede, men så får I lige lov til at se dem igen. Her til morgen er jeg straks gået i gang med det fine lille eventyr The Night Before Christmas af Nikolai Gogol, som handler om smeden Vakula er forelsket i den unge og smukke Oksana. Han vil gøre alt for at vinde hendes hjerte, men djævlen har stjålet månen for at forhindre Vakulas i sine planer. Vakula må kæmpe med djævlen for at nå sit mål og vinde sin elskedes hjerte. Jeg glæder mig så meget til, at læse videre om ikke så længe.

The rooms were very still while the pages were softly turned and the winter sunshine crept in to touch the bright heads and serious faces with a Christmas greeting. – By Louisa May Alcott.

Jeg vil også forsøge at læse A Marry Christmas & Other Christmas Stories af Louisa May Alcott i dag – om ikke andet kan jeg prøve at snige bogen med i tasken i aften. Denne lille eventyrsamling kender jeg ikke så meget til endnu, men efter at jeg har læst Little Women, er jeg sikker på, at det er nogle helt fantastiske historier. I de andre juledage vil jeg læse Hvad du ønsker… af Sylvia Day. Det er en sød erotisk bog, som jeg læste for nogle år siden, men som helt sikkert kan genlæses på trods af, at jeg ikke er ret meget, til det der erotisk litteratur, som ofte bliver alt for overdrevet og en smule plat – efter min mening. MEN denne lille røde bog er bare så fin og sød!

En anden nyindkøbt bog, som jeg gerne skulle nå, at læse er Hvide nætter af Fjodor Dostovjevski. Denne lille bog handler om to unge mennesker, som tilfældigvis mødes en nat i Petersborg. Bogen skulle eftersigende være en af verdenslitteraturens smukkeste kærlighedsfortællinger, og jeg glæder mig meget til, at læse noget mere af Dostovjevski. Jeg har også planer om at nå Odd and the Frost Giants af Neil Gaiman, der er illustreret på smukkeste vis af Chris Riddell, som også har lavet de smukke illustrationer i The Sleeper and the Spindle. Hans illustrationer er bare så fine med farverne sort, grå og sølv. Den sidste bog i min lille jule stak er Christmas Stories fra Everyman’s Pocket Classics, der er udvalgte julefortællinger af forskellige forfattere. Jeg tænker mere, at læse eventyrende i denne fine julebog ind i mellem, når jeg lige har lidt tid til overs. Så jeg læser ikke bogen fra ende til anden, men udvælger et eventyr nu og da efter lyst i situationen. Udover at læse mine udvalgte julebøger vil jeg også forsøge, at læse lidt specialeorienteret med henblik på at få læst Oliver Twist færdig, samt et par andre essays og små bøger om Charles Dickens. Her til sidst vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul!! Jeg håber, at I alle sammen får en hyggelig og magisk aften fyldt med familiehygge og varme.

Har I ønsket jer nogle bøger, som I håber på ligger under juletræet i aften? Og planlægger I at læse noget litteratur her i juledagene?

.
Featured image
Featured image

4 thoughts on “Julelæseliste fyldt med eventyr og magi (#Julen 2016)

   1. Jeg syntes, den var udmærket. Der er dog et par af hans andre bøger, jeg bedre kan lide – blandt andet ‘Den evige ægtemand’ og selvfølgelig klassikeren ‘Forbrydelse og straf’.

    Mvh.
    Den lille Bogblog

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s