Endelig december

Featured image
Featured image

She was a mild and patient creature if her face spoke truth; but she was thankful in her soul to hear it, and she said so, with clasped hands. She prayed forgiveness the next moment, and was sorry; but the first was the emotion of her heart. .

Med dette lille citat fra A Christmas Carol af Charles Dickens ønsker jeg at starte dette lille juleindlæg, hvor jeg gerne vil vise og fortælle lidt om de bøger jeg har fundet frem til julelæsningen. Vinterkulden er foralvor sat ind med fuld styrke, og frostvejret er så småt begyndt med små snekrystaller i de tidlige morgentimer. Min december skal primært bestå i at skrive eksamensopgaver, og forberedelse til en mundtlig eksamen i slutningen af januar, men jeg skal bestemt også læse juleeventyr og krybe sammen under tæppet i sofaen med en kop varm kakao og en god julefortælling. Tre af bøgerne har jeg bestilt hjem og særligt udvalgt til min julelæsning, og de andre har jeg nydt at finde frem fra bogreolernes overfyldte hylder. Endnu engang har jeg været lidt overmodig i mit udvalg af bøger, og jeg når nok næppe dem alle, men det er så svært at vælge, når jeg nu så gerne ønsker at læse dem alle.

De særlig udvalgte julebøger jeg i år har bestilt hjem fra Amazon er Christmas Stories fra Everyman’s Pocket Classics, der indeholder de fineste juleeventyr og små finurlige fortællinger som eksempelvis “The Night Before Christmas” af Nikolai Gogol, “Where Love is, God is” af Leo Tolstoy, “A Christmas Memory” af Truman Capote og mange flere. Jeg glæder mig meget til, at læse disse fine fortællinger, når jeg skal slappe af og komme i julehumør. Jeg bestilte også An Oxford Book of Christmas Stories, som også er fyldt med en masse små julefortællinger og de fineste illustrationer af flere forskellige illustratorer. Fra boghylderne har jeg fundet The Snow Bear af Holly Webb, som er lille og fin. Webb har ligeledes skrevet bøgerne om Rose, der er skønne og fortryllende, men som også har en dybere underliggende mening, der rammer mig som læser i hjertet. Webb er fantastisk i sine skriblerier, og har altid meget på hjerte, der fortælles på en sød og fin måde. Sidste år nåede jeg desværre ikke at læse A Christmas Carol, men i år skal og vil jeg have læst denne klassiker inden juleaften. Jeg elsker Disneys version af Dickens juleeventyr, og det er en af de ting jeg holder allermest af her i den søde juletid.

Jeg elsker at male i de meget flotte voksenmalebøger, hvor roen indfinder sig i kroppen og ikke mindst hovedet. Så jeg kom også til at klikke den lille fine julemalebog “Escape to Christmas Past” hjem fra Book Depository. De smukke og fine tegninger er fra klassikeren A Christmas Carol, og jeg er sikker på, at jeg vil bruge den flittigt her i december – for jeg er allerede tyvstartet en lille smule. Den næste bog i min julebunke kender jeg som sådan ikke, men blev draget af bogens fine dustcover, der på en og samme tid ser fortryllende og fængende ud, men under bogens fine ydre gemmer der sig en historie, som bygger på virkelige hændelser. Handlingen i En vinternat foregår i Moskva 1945, hvor en række børn bliver arresteret og tvunget til at vidne mod hinanden, og deres familier, men hvem vinder – børnene eller statsmagten? Jeg har længe kigget langt efter denne bog, og håber virkelig på, at jeg når at læse den her i december.

For ikke så længe siden kom min søde postmand og ringede på min dør, og jeg troede næsten at det var julemanden, da han kom med en stor hvid sæk. Det var mine bøger fra Folio society, der endelig var kommet. Jeg havde nemlig bestilt den smukke og fine udgave af Little Women af Louisa May Alcott specielt hjem til min julelæsning. Lidt senere på ugen kommer der et lille indlæg om en readalon af Little Women, som jeg afholder her i december med Sofie fra Bogslottet. Det glæder jeg mig meget til, og håber at I vil være med til at læse sammen – det er så hyggeligt. Om lidt fylder bloggen allerede 1 år, og hold op, hvor tiden er gået hurtigt! I andledingen af bloggens fødselsdag er jeg ved, at arrangere på en lille hyggelig konkurrence her i denne kolde og skønne december, men mere herom senere. Jeg håber at I nyder jeres første decemberdag – og nu er der jo lige præcis 24 dage til jul. Glædelig december til jer alle.

Har I planlagt at læse særlige juleeventyr her i december? Hvordan har i tænkt jer, at nå frem til den særlige julestemning?

Featured image
Featured image

Advertisements

10 thoughts on “Endelig december

 1. Sikke et fint juleinspireret indlæg og hvor er den malebog bare skøn! ❤
  Jeg har selv klikket 'Creative Christmas' hjem, som jeg skal hygge mig med på de kølige decemberdage og så skal 'A Christmas Carol' selvfølgelig genlæses igen i år!

  Like

  1. Mange tak, søde Marlene😊 Jeg syntes at alle malbøgerne med juletema er så fine og skønne, og det var meget svært at vælge. ‘Creative Chridtmas’ er også bare så fin og flot ❤ Jeg glæder mig meget til at læse ‘A Christmas Carol’.

   Like

 2. Så hyggeligt et indlæg 🙂 Jeg må med skam meddele at jeg endnu ikke har læst ‘A Christmas Carol’. Hvert år i december tager jeg den ned fra hylden og lægger den i bunken med decemberlæsning og hvert år ligger den ulæst tilbage når måneden er omme. Alt for mange bøger, alt for lidt tid til at læse 😉

  Like

  1. Tusind tak for de søde ord😊 Jeg har haft det præcis på samme måde, men tænker (igen i år) at jeg bare må have læst ‘A Christmas Carol’ – men ja alt for mange bøger, og desværre alt for lidt tid😊

   Like

 3. Tak for inspiration – det er nogle skønne bøger :)Jeg bør også se at få læst Dickens’ bog – men eksamenstid indtil 18.december, og så giver jeg den gas med julelæsningen 🙂

  Like

  1. Det var da så lidt, og mange tak:-)
   Åh ja, de eksamener altså… Håber og krydser fingre for at det kommer til at gå godt!
   Der lyder som en super plan:-) Jeg tror, at jeg kommer til at snige mig i sofaen med en julebog gemt under armen engang i mellem 🙂

   Liked by 1 person

 4. Sikke mange julebøger du har. jeg glæder mig til at høre hvordan de er; så er der inspiration til næste år 🙂 Jeg har selv bestilt to små julebøger hjem, jeg skal hygge mig med i december, nemlig ‘The nutcracker’ af E.T.A.Hoffmann og ‘The life & adventures of Santa Claus’ af L. Frank Baum. jeg er ret spændt på den begge 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s