Dewey’s Readathon efterår 2015 #2

Featured image
Featured image
Featured image

Kl. 14.00:
Klokken tikker og tikker, men går dog alligevel så langsom. Jeg kan næsten ikke vente til, at klokken om lidt slår 14, og det er tid til at begynde på Dewey’s Readathon. Jeg har gjort klar med hygge i køkkenet med lækker kakao kaffe, chokolade og tørrede banaer. Min datter har gjort klar til hygge i sofaen med en god film, hvor jeg lidt senere vil luske ind under de uldne tæpper og varme dyner. Jeg har nu besluttet, at jeg vil starte med at læse Tine af Herman Bang, der lyder til at være lige noget for mig med sit historiske indhold. Jeg vil opdaterer løbende gennem de næste 24 timer, og nu er der vist blot at sige god læse lyst til alle!

Kl. 17.11:
Jeg er nu ved at være godt halvvejs med Tine, der er spændende, men dog lidt tung med den sønderjyske dialekt, som skrives i dialogerne. Jeg har lovet min datter, at lave risengrød i dag, så det vare ikke så længe før jeg holder en lille pause, så den kan blive lavet og komme ind i senge at stå en times tid inden grøden skal spises. Det er godt tre timer siden at Readathon startede, hvor jeg har læst, men også kigget lidt rundt ved andre læsere på de sociale medier – så hyggeligt.

Kl. 20.24:
Det er nu godt tre timer siden min sidste opdatering, og vi har fået spist den søde risengrød med massere af kanel og smør. Lige for et lille øjeblik siden vendte jeg den sidste side i Tine, som var noget af en hård roman, at læse. Den historiske baggrund i romanen er beskrevet så realistisk og skræmmende, at det næsten var umuligt ikke at leve sig ind i krigens gru ano 1864. Tine er en stille bondepige og i romanens start lever hun og skovridderens familie i den skønneste Biedermeieridyl, men krigen sætter sine grumme spor og snart ligger Als og Dybbels landskab øde, hvor gårdene er ødelagte og slidte, men dog overfyldte af flygtende familier og sårede soldater. Nu vil jeg lave en lille kop te, og stille starte på Inside Out & Back Again af Thanhha Lai mens mørket og stjernerne stille kommer frem på himmelen.

Kl. 22.58:
Om lidt er klokken 23.00, og mine øjne er ved at være en smule trætte. Så jeg vil hoppe i et varmt bad og i mine skønne bløde pyjamasbukser, og håbe på at jeg bliver lidt frisk i hovedet igen. Jeg mangler nu 54 sider i Inside Out & Back Again, som jeg er meget fanget af, og glæder mig til, at læse færdig om lidt.

Kl. 00.10:
Nu har jeg vendt den sidste side i min anden bog, og jeg er nærmest helt fortryllet af de små sproglige fine vers, som bygger historien op. Jeg troede, at det var forfatterens flugt fra Vietnam til Amerika, men det i den lille tiårige pige Há. Lai har skrevet sine egen oplevelser ind i romanens karakter, der bor sammen med sin mor og tre brødre i byen Saigon, men de er nødsaget til at flygte over det store verdenshav i sidste øjeblik for, at bevare livet i flugten fra kommunismen. Bogen handler om Há’s mange oplevelser om bord på skibet. De bliver reddet, og kommer til en flygtningelejer, hvor de efter tid får lov til at søge asyl i staten Alabama. Her opbygger de en ny tilværelse, men ikke alle er lige venlige og fornemmelsen af fremmedgørrelse og ensomhed sætter sig fast i mit inderste. Jeg nød virkelig de fine små velskrevne vers, hvor ordene siger mere end som så. Jeg vil nu starte på min tredje bog, og jeg vil læse det første eventyr “The Firework Maker’s Daughter” i eventyrsamlingen Four Tales af Pullman. Hvordan går det med jeres læsning?

Kl. 2.00:
Nu er klokken blevet 2, og mine øjne er trætte og en snigende hovedpine har sat ind, så jeg vil læse de sidste 30 sider af Pullmans eventyr inde i sengen inden jeg drager mod drømmeland et par timer. Når eventyret er færdiglæst, så er jeg nået op på 562 sider, og jeg glæder mig meget til, at forsætte, når jeg har fået lidt søvn. Jeg ønsker alle natteravne en rigtig god læselyst her i nattetimerne!

Kl. 07.20:
Kaffen løber stille gennem kaffemaskinen, og jeg prøver stille at vågne. Det var nu lækkert med lidt søvn. Mine øjne er dog lidt tunge, så til at vågne på vil jeg læse det næste eventyr i Pullmans samling, som er “I was a Rat! or The Scarlet Slippers”. “The Firework Maker’s Daughter” var et lille fint eventyr, som jeg nød meget med dens magiske og eventyrlige finurligheder. Inden jeg begiver mig ind i det næste Pullman eventyr, så vil jeg lige kigge kigge lidt rundt på de sociale medier.

Kl. 11.25:
Jeg har nu læst den sidste side i eventyret om en rotte, der blev forvandlet til en dreng, så nu vil jeg lægge Pullmans eventyrsamling til side for denne gang, og i stedet vende blikket mod De usynlige byer af Calvino. Hvordan går det med jeres læsning?

Kl. 14.00:
Jeg har nu læst Calvino færdig, og jeg holder så meget af hans mystiske og anderledes skrivestil! De usynlige byer handler om alle mulige former for by, fantasi byer, byer for levende og døde, byer som går i forglemmelse, byer som ingen kender og mange andre former for byer. Romanens hovedkarakter Marco Polo rejser rundt til alle de mange byer for, at indsamle informationer til Sultanen Kublai. Som ved mange af andre af Calvinos værker kræver denne også nogen tid til, at at fortællingen falder helt på plads, og finder sin rette mening. Nu er klokken 14.00 og min læsetid er nu sluppet op under dette Readathon. Det har været mange gode og skønne timer, hvor jeg har nydt at fordybe mig i min bogstak, og følge med hos andre læsere. Jeg har under dette Readathon læst 909 sider, og jeg har også fået en lille lur, da nattetimerne blev for lange. Om ikke så længe vil jeg hoppe under dynen, og sove bare en lille smule. Godnat fra mig, og håber at jeres Readathon gik lige som I ønskede.
Featured image
Featured image
Featured image

21 thoughts on “Dewey’s Readathon efterår 2015 #2

 1. Jeg glæder mig sådan til at følge med i dit læsedøgn!
  Og dét mumikrus har jeg også selv – det er et af mine yndlings ❤

  Like

 2. Mange tak❤ Glæder mig også til at følge med i dit læsedøgn. Jeg elsker bare Mumikrus, og Mumrikken er også et af mine ynglings krus sammen med kærlighedskoppen med Mumi og Snorkfrøken☺

  Like

  1. De er VIRKELIG også bare fine! Jeg elsker altså også Tove Jansson-jubilæums krus! Det grønne og fine ét 😀

   Like

   1. Åh, det er jo lige præcis det du bliver nødt til! Dejligt at du pusler lidt om hende! 🙂
    Jeg er bare nået til det overtrætte punkt, hvor alt er lidt for sjovt, så en pause på de sociale medier virkede fornuftig! 😛

    Like

   2. Det er også dejligt at pusle om hende, og håber at øret har det bedre i morgen ellers må vi vist en tur til lægevagten selv om, at de ikke kan se ret meget i ørene. Puu – jeg er også ved at være til overtræt, men ja så hjælper det lidt, at kigge lidt rundt på de sociale medier:0) Jeg tror, at jeg snart hopper ind under dynen. Rigtig god læse nat til dig!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s