Et smugkig i bogreolen #2

Featured image

Det at købe bøger er noget ganske hyggeligt og stunder jeg holder meget af, om end det er i boghandlerne nede i byen eller om det er på nettet. Jeg holder meget af at søge mig frem til bøger på nettet, hvor de lotte og lidt dyre udgaver finder vejen til mit hjerte, og hvor jeg slet slet ikke kan lade være med at ønske mig dem eller simpelthen være nød til at putte dem i kurven, og købe dem med det samme. Pladserne i mine nye reoler udfyldes alt for hurtigt, hvor flere og flere bøger hele tiden finder vej og mine nok lidt for mange bogkøb finder deres pladser. Nu er det blevet tiden til, at fremvise den næste bogreol, og hvad den gemmer på dens hylder.

Featured image

Den første hylde er endnu ikke helt udfyldt, da jeg gemmer de resterende pladserne til bøgerne fra Penguin Drop Caps, hvor jeg har købt Moby-Dick or, the Whale af Herman Melville og The Greek Coffin Mystery af Ellery Queen, som begge er købt fordi jeg gerne vil læse dem, og særligt den sidstnævnte, men må også indrømme at de flotte farver og smukke detaljer på bøgernes cover fangede min interesse. Jeg vil gerne have hele serien, og man skal jo starte et sted. På denne øverste hylde i bogreolen har jeg også bøgerne om Rose og Lily samt The Snow Bear af Holly Webb. Den sidstnævnte glæder jeg mig meget til at læse, men da bogens handling starter dagen før jul bør jeg jo nok gemme læsningen til december måned, der er bare så længe til. De sidste bøger på denne hylde er de første fire historiske romaner af Philippa Greogyrys Cousins’ War serier.

På hylden under har jeg samlet mine udgaver af Wordswhorth Classics bøgerne, hvor jeg har bestilt de fleste i min lokale Bog & Ide, og som jeg jævnligt bestiller et par stykker af, da de ikke er ret dyre, og så er de jo klassikere. Jeg er fornylig begyndt at købe børneudgaverne, og jeg glæder mig meget til at læse Peter Pan and Peter Pan in Kensington Gardens af J.M.Barrie, som er en af de første fantasy fortællinger vi støder på i litteraturen.

Featured image

I denne hylder har jeg stillet bøgerne noget blandet, men prøver at holde styr på dem ved, at samle dem under forfattere. På den første hylde har jeg samlet nogle af mine krimier, som jeg syntes er bedst i min samling. Flere af dem har jeg anmeldt her på bloggen, og de andre kommer løbende, som jeg får tiden, og lysten til at læse dem, men lige nu er det de historiske romaner, som fanger mig mest. På denne hylde har jeg fire historiske romaner skrevet af Maria Helleberg, som jeg har hørt meget godt om, og Bogtyven af Markus Zusak, hvor alene titlen er meget fascinerende og lokkende på min hylde.

Den sidste hylde på dette billede er ligeledes meget blandet, og her har jeg mange genrer stående fx som fantasy, klassiker, juleeventyr, og krimier stående. Men her står også Fiktioner og andre fiktioner af Jorge Luis Borges, da jeg ikke lige har fundet den helt rigtige plads til denne bog endnu. Jeg elsker Borges metafiktive fortællinger om ældgamle bøger, historie, biblioteker, labyrinter og ikke mindst “forgrenede gange”, der strækker sig igennem dimensioner af tider, steder og verdner.

Featured image

Her har jeg samlet mine antik og middealder værker, og er nogle af de værker, som jeg læste på kollokvium på mit første semester på litteraturvidenskab. Disse bøger anser jeg som grundsten i min uddannelse, men også som værker der igen og igen kan perspektiveres til, hvor myterne er talrige og de trojanske krige spændende med Odysseus i front. Jeg har planer om at genlæse Homers værker inden for dette halve år, da jeg syntes vældig godt om heltedigtene, men også fordi at vi i faget Teoretisk hovedværk læser om myten og Odysseus set i forholdt til udviklingen fra myte til oplysningen med affortryllelsen af verden. Ved siden af Dantes Guddommelige Komedie har jeg den fineste udgave af Shakespeares samlede værker med de fineste papirtynde sider, som jeg ofte bruger i min opgaveskrivning til perspektivering eller understregning af vigtige pointer, som en given forfatter måske selv har lagt ind i mellem linjerene.

Som sagt mange gange har jeg en forkærlighed for historiske romaner, og på denne hylde har jeg Helligt forræderi James Forrester og Inkvisitoren – At dræbe for sin tro af Patricio Sturlese, der begge er helt fantastiske og meget spændende, og er bøger jeg varmt anbefaler, hvis der er nogen jer, som er til historiske spændingsromaner. Erotisk litteratur siger mig ikke så meget, men jeg har dog et par bøger stående, men som jeg endnu ikke har læst på nær Hvad du ønsker af Sylvia Day, som er en meget sød, romantisk og varm lille fortælling. Jeg ved ikke om jeg overhovedet kommer til, at læse de andre, men jeg tvivler, da det ikke ligefrem er en genre, som tiltaler mig, men som jeg til gengæld finder lidt plat. Jeg købte Fifty Shades bøgerne pga. deres megen omtale, men jeg nåede ikke længere end til side 50, og måtte opgive, da den første bog på ingen måde gav mig lysten til, at læse videre. Jeg ved godt, at der er mange som mener noget andet end jeg, og det er helt okay, men jeg gad virkelig godt vide, hvad det lige nøjagtig er, der gør bøgerne så gode – for jeg kan virkelig ikke se det. Jeg syntes både at den litterære skrivestil er decideret dårlig, og at sætningskonstruktionerne til tider er usammenhængende eller intetsigende.

Featured image

På den sidste hylde i denne bogreol har jeg samlet mine Danielle Steel bøger, som jeg læste meget en overgang, og jeg som jeg tænker tilbage på handlingerne med et lille smil på læben. Kærligheden til Steels bøger deler jeg med min mor, der bliver lige så indfanget som jeg, og som også elsker at læse hendes bøger, der er spækket med ulykker, katestrofer og familie intriger, men som dog altid ender i engens lykke, hvor kærligheden overvinder alt. De sidse bøger jeg vil omtale i dette indlæg er to meget smukke bind af Vilhelm Bergsøes Fra Piazza Del Popolo, som jeg fandt på genbrug til en tier pr. bind. Det er de flottste bøge med smukke illustrationer, der er tegnet i med sort og farvet med en mat guldfarve. Jeg ser frem til at læse disse to bind, hvor jeg kan nyde bøgernes mange flotte illustrationer, og lade mig rive med på rejsen tilbage til det nittendeårhundred.

Nu har jeg vist min anden bogreol frem, og vil igen i næste uge vise min tredje reol frem. I må endelig sige til, hvis der er bøger som I ønsker at jeg uddyber eller andet. Jeg laver snart et indlæg om mine teori-og nonfiktion bøger, som jeg har købt, og bruger i mit studie.

Elsker I historiske romaner som jeg, og i såfald hvilke? Hvad er jeres forhold til erotisk litteratur sådan generelt?
Featured image

Advertisements

5 thoughts on “Et smugkig i bogreolen #2

 1. Historiske romaner har virkelig en helt særlig plads i mit læserhjerte! De har bragt mig nogle af mine bedste læsestunder:)

  Jeg er ikke særlig stor fan af erotisk litteratur. For mig, virker de alle ens og intetsigende. Jeg mister hurtig koncentrationen, og ikke mindst lysten til at læse, når jeg føler, at historien kører i ring, eller kun handler om SEX SEX SEX.

  Like

 2. Da jeg først kom igang med fifty shades, slugte jeg 2 bøger på en uge. For mig handler min begejstring for bøgerne slet ikke om det erotiske eller om de er godt skrevet. Ville jeg læse en bog der var godt skrevet, var der sikkert en million andre gode muligheder. Det handler helt enkelt om en kærlighedshistorie der er let læselig, let at gå til, tager nogle spændende drejninger og 2 menneskers individuelle udvikling ved at vælge hinanden.

  Jeg forstår faktisk ikke at alle er så kritiske overfor den måde de er skrevet på, der er aldrig blevet lovet fantastisk litteratur og nytænkning inden for den skrivemetode og sprog. Personligt synes jeg det var befriende at læse en bog hvor jeg kunne læse uden at tænke…

  Tror nu heller ikke at ergotisk litteratur, vil få min interesse igen i fremtiden….

  Like

  1. Der er bestemt ikke nogen som har lovet at disse bøger skulle være vidunder bøger, og forstå godt dit argument, men jeg ville heller læse en af Danielle Steels bøger, hvis jeg ville læse om romantik og kærlighed, og som er let læselig.
   Kærlighedsforholdet i Fifty Shades ser jeg på ingen måde som kærlighed, men som en syg mands dominans over en kvinde, hvor forholdet mellem de to parter intet har med personlig udvikling at gøre eller er i harmoni.
   Jeg mener, at man som læser uanset, hvilke “briller” man har på bør, være kritisk i sin læsning, og som skrevet i indlægget er der mange sætningskonstruktioner, der slet ikke hænger sammen, og dette finder jeg på ingen måde letlæseligt, men snarere som et torn i mit øje. Sproget i bøger behøves ikke altid være godt eller flydende, men når det skrevne ikke giver mening, så bliver det hurtigt en irriteret læsning, og så er der jo ingen grund til, at læse videre.

   Like

   1. Nu synes jeg ikke man kan udtale sig om noget man ikke har læst færdigt. Så din mening om kærelighedshistorien, synes jeg ikke er helt holdbar 😉
    Må ærligt indrømme at jeg ikke faldt over de usammenhængende sætningskonstruktioner, du har fundet, så derfor var det ikke noget der forstyrrede min læsning – der er vi alle jo så forskellige. 🙂

    Måske der er også findes en forklaring til vores meget forskellige holdninger, i vores baggrunde. Du har en din viden og teori fra litteratur-studiet med dig uanset hvad du læser – hvilket faktisk må være en gave nogle gange. Hvor jeg som sådan ikke kan bruge min viden om anatomi, fysiologi, betydningsfulde aktiviter mm. når jeg læser, og det er derfor udelukkende for fornøjelsens skyld og for at få penderlivet til at være lidt mere spændende… 🙂

    En ting er dog sikkert – det er fedt at vi alle er så forskellige og kan berige hinanden med forskellige meninger – også når det kommer til noget som bøger og læsning – som for mange kun er noget der sker på ferien. Og en anden ting der er helt sikkert, uanset for uenige folk kan være om bøger, så bibeholder jeg min glæde ved at læse og finder det stadig meget afslappende 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s